Nové chuťové dobrodružstvá a koniec
predsudkom.
Musím uznať, že pred touto skúsenosťou som
bola veľmi konzervatívna a neznášala som zeleninu. Prišla som do indickej
rodiny žijúcej v Anglicku. Ich zvyky, jedlo, vône, jednoducho všetko bolo
diametrálne odlišné od toho, čo som poznala. Keďže moje vlastné imanie bolo
mizivé, nemohla som si dovoliť stravovať sa v reštauráciách, tak som si
musela zvyknúť na vegetariánsku orientálnu stravu a môj žalúdok aj oči zo
začiatku agresívne odporovali. Po pár dňoch prišiel pud sebazáchovy, nemôžem tu
predsa umrieť hladom. Nakúpila som si pár potravín zo supermarketu, ktoré
pripomínali tie slovenské, ale nestačilo to na kompletné vyžitie. Tak som sa
naučila jesť zeleninu s ryžou, takmer vždy neznesiteľne pikantnou
a všetky ostatné mňamky, ktoré indická kuchyňa ponúka. Hlavne prvé dni ma
trápili silné nevoľnosti, ale potom ,na moje počudovanie, si chuťové bunky
zvykli. Keď som dnes pri večeri zbadala na tanieri niečo zelené, čo chutilo
a vyzeralo tak trochu ako huby, vyskúšala som to a dalo sa to zjesť.
Na slovenskú kuchyňu a byrndzové halušky nezabudnem nikdy. Týmto chcem
pozdraviť moju mamku, ktorá mi ich určite po mojom príchode pripraví J.
Zverejnenie komentára